Toiminnallisen harjoittelun workshop 27.7. – Mikko Paunonen ja Jarno Härkönen

Pidän yhdessä huikean Mikko Paunosen kanssa toiminnallisen harjoittelun workshopin sunnuntaina 27.7.2014 klo 11-17. Päivä on tarkoitettu ensisijaisesti liikunta-alalla työskenteleville, esim. ryhmäliikuntaohjaajille ja personal trainereille. Mukaan voivat tulla myös kaikki muutkin, jotka ovat kiinnostuneet syventämään osaamistaan ja saamaan uusia ideoita toiminnallisesta harjoittelusta ja kehonpainoharjoittelusta.

Päivän tarkoituksena on opettaa erilaisia malleja toiminnallisen harjoittelun toteuttamiseen, harjoitusten suunnitteluun, kasvattaa osallistujien teknistä osaamista ja laajentaa erityyppisissä harjoituksissa käytettäviä liikepankkeja.

Leppoisa Mikko näyttää vähän hurjempaa puoltaan 😉

Workshopissa käydään läpi mm. seuraavia teemoja:

The Origin of Movements
– Opettaa liikkeiden “alkuperää” infant development exercise -metodiikan kautta, syventää näiden aiheiden teoriaa osallistujille (kognitiiviset, emotionaaliset, motoriset)
– Isolaatiosta integraatioon – liikeprogressio kehittelyt
– Reflektoriset harjoitteet

ReBoostYourBody – Fire up the Fascia
– Flow -liikkeet
– Rekyyliharjoitteet
– “väärät oikeat liikkeet”
– Asento-optimointi harjoitteet
– Taitoharjoitteet liikesuunnan muutoksien ja liikkeen kautta (mahdolliset toiminnalliset linjat: arm line yhdistettynä liikkeeseen, functional line, lateral line jne..)

Freedom of movement
– Liikkeen kautta liikkuvuutta
– Locomotion / Low-gate movement
– Improvisaatio

Workshopissa tulee olemaan ns. kouluttamisote, eli tärkeintä ei ole niinkään hikoilu, vaan oikeiden harjoitusmetodien, tekniikoiden ja progressioiden opettelu. Käytännön harjoittelun ohessa jaamme paljon teoriatietoa ja toiminnallisen harjoittelun periaatteita.

Ohjaajien esittelyt:

Olemme Mikon kanssa tiiminä olleet pitämässä luomiamme Functionality -treenikonsepteja Helsinki Workoutissa 08/2013 ja Turun NRJ Workoutissa 03/2014. Molemmat toimimme kouluttajina uusille personal trainereille Trainer4You:n organisaatiossa, lisäksi Mikko kouluttaa personal trainereille tarkoitettua toiminnallisen harjoittelun jatkokoulutusta.

Mikko on kirjoittanut useita liikunta-alan teoksia, sekä nimenomaisesti kaksi kirjaa toiminnallisesta harjoittelusta. Hän käy jatkuvasti laajentamassa omaa osaamistaan ulkomailla ja on todella suosittu ja pidetty kouluttaja kotimaassa. Vahvat taustat valmentamisesta, kilpaurheilusta ja laaja lajivalikoima takaavat kattavan näkemyksen toiminnallisen harjoittelun maailmaan.

Omassa valmennusfilosiassani tällä hetkellä näkyy vahvasti Ido Portalin opit, joita olin juuri täydentämässä kesäleirillä Dublinissa. Olen siirtynyt vahvasti pienryhmävalmennuksen puolella ja tuomaan uusia näkemyksiä myös niin yksilövalmennuksen kuin ryhmäliikunnankin puolelle. Taustoiltani löytyvät mm. 15v karatevalmennusta, 9v ryhmäliikunnan ohjaamista ja joogaopettajan koulutus. Lisätietoja löytät minusta täältä ja referenssejä täältä.

Täältä löydät hieman videota fiilistelyä varten:

ReBootYourCore -tunti Helsinki Workoutissa – Mikko&Jarno
Functionality -pienryhmien esittelyvideo – Jarno
Bodyweight-training liikkeitä – Jarno

Workshop -infot ja ilmoittautumiset:

Paikka: Helsinki Core Trainers, Henry Fordin katu 5 N, 2.krs (Hernesaari)
Hinta: 149€
Ilmoittautumiset ja lisäinfot: pt.palvelut@gmail.com
Mukaan: Sisätreenivaatteita + kengät, jumppa-/joogamatto, juomapullo, hikipyyhe, kevyttä välipalaa/ruokaa (päivällä pidetään n. 45min lounastauko ja muutama pienempi tauko), muistiinpanovälineet

Tapahtuman Facebook sivut: Toiminnallisen harjoittelun workshop 27.7.