Kevään 2023 workshoppeja – ilmoittaudu nyt!

Järjestän keväällä 2023 huikeita tapahtumia yksin ja lisäksi Mikko Paunosen kanssa. Mikko on ehdottomasti yksi Suomen kovimpia kouluttajia ja valmentajia, joka on sukeltanut vuosikymmeniä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan. Tälläkin hetkellä hän opiskelee Yhdysvalloissa neurotieteitä, psyykkistä valmennusta ja urheiluneurologiaa. Urallaan hän on kouluttanut mm. tuhansia personal trainereita, toiminut Saipan fysiikkavalmentajana ja kirjoittanut useita liikunta- ja hyvinvointalan teoksia.

Itse olen toiminut liikunta- ja hyvinvointialalla kouluttajana kohta 10 vuoden ajan, kirjoittanut kolme kirjaa harjoittelusta ja ohjannut yli 30 vuoden ajan.

Kevään koulutusten johtavat ajatukset

Kuinka voimme määritellä hyvin toimivan kehon? Mitä eri elementtejä meidän tulisi kehittää ja ottaa huomioon harjoitteita miettiessämme?

Jotta kehomme palvelisi meitä parhaalla mahdollisella tavalla arjessamme ja omissa lajeissamme, tulisi kehostamme löytyä valmiudet toimia erilaisissa tilanteissa ja reagoida erityyppisiin ärsykkeisiin. Reagointikyky ja liikevarianssitaito on myös keskeisessä roolissa voimantuottokykyyn, kuten myös vammojen ennaltaehkäisyyn.

Laadukas liike on yhdistelmä mm. voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä, koordinaatiota, ketteryyttä, hallintaa, rytmiä, tasapainoa ja eri järjestelmien oikeaoppista toimintaa. Toimintakykyinen keho on kivuton ja kyvykäs monipuolisen liikkeen laadukkaaseen tuottamiseen.

Kouluttajina meiltä löytyy molemmilta kymmenien vuosien kokemus kouluttamisesta, harjoittelusta ja valmentamisesta, joka on muovannut näkemystämme siihen mistä kaikesta toimintakykyinen keho muodostuu. Tätä ajatusmaailmaa tulemme avaamaan kevään aikana kahdessa eri workshopissa ja toukukuussa järjestettävässä ohjaajakoulutuksessa.

Liikkuvuusharjoittelu – Lauantai 4.3. 13.45-17.45

Jarno Härkönen & Mikko Paunonen

Sisältö: Miten kehittää notkeutta, sekä voimaa ja hallintaa liikelaajuuksiin järkevästi? Mitä tulisi tietää hermostojärjestelmästämme, sekä tasapaino- ja havaintojärjestelmien harjoittamisesta?

Hinta: 129€ – Ilmoittautuminen: info@jarnoharkonen.com

Paikka: Liikkumatila, Kauppamiehentie 1 / Espoo

Lisäksi lauantaina 4.3. Mikko pitää syksyllä kovaa kiinnostusta herättäneen workshopin uusinnan:

Breath Mastery – Lauantai 4.3. 11-13.30

Mikko Paunonen

Breath Mastery – Power of Breathing -workshop sisältää seuraavat kokonaisuudet: Hengityksen anatomia, Breath Flow work, Power Breathing workout ja Balancing Breath.

Tarkempi kuvaus tästä workshopista alla.

Hinta: 79€ – Ilmoittautuminen: info@jarnoharkonen.com

Paikka: Liikkumatila, Kauppamiehentie 1 / Espoo

Liikkuvuus, reaktiokyky ja nopeus – Lauantai 8.4. 14-17

Jarno Härkönen & Mikko Paunonen

Tämä workshop avaa ajatuksia ja antaa työkaluja monipuolisesti liikkuvuuden, reaktiokyvyn ja suoritusten nopeuden kehittämiseen.
Kun omaamme nopeammat refleksit ja hallitsemme kehomme liikeratoja paremmin, tämä siirtyy suoraan käyttöön niin arkielämän haastavissa tilanteissa (olipa se vaikka liukastuminen) kuin myös lajiin kuin lajiin.
Workshop sopii kaikille monipuolisesta liikunnasta ja oman suorituskyvyn kehittämisestä kiinnostuneille. Tarjoamme kaikista harjoituksista jokaiselle omalle tasolle sopivat harjoitteet ja opetamme sen, kuinka voit viedä niitä omiin harjoituksiin ja harjoitusohjelmiin.
Workshopin hinta 59€
Ilmoittautumiset: info@jarnoharkonen.com
Paikka: Suurmäentien väestösuoja, Suurmäentie 2, Kuopio

Kohti spagaattia – Sunnuntai 23.4. 12.30-14.00

Jarno Härkönen

Vaikka harva meistä arjessaan spagaattia tarvitseekaan, se on yksi tavoitelluimpia ja näyttävimpiä liikkuvuusliikkeitä. Tule hakemaan opit turvalliseen ja suunnitelmalliseen harjoitteluun kohti spagaattia. Harjoituksen aikana saatat yllättyä siitä, mitä jo yhdessä harjoituksessa saat aikaan!

Osallistujat saavat työpajan jälkeen käyttöönsä valmiita harjoitusohjelmia ja harjoituksia videomuodossa.

Hinta: 35€ – Imoittaudu Liikkumatilan varausjärjestelmästä.

Paikka: Liikkumatila, Espoo, Kauppamiehentie 1

Eloa selkärangalle – Sunnuntaina 14.5. 12.30-14.00

Jarno Härkönen

Harjoituksessa tutustumme rangan alueen monipuolisiin harjoitteisiin, erityyppisiin kiertoihin, taivutuksiin ja rangan ns. aaltoliikkeisiin. Tule nauttimaan kehoa miellyttävästi avaavasta harjoitteesta tai hankkiutumaan eroon rangan kireystiloista.

Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille. Osallistujat saavat työpajan jälkeen käyttöönsä valmiita harjoitusohjelmia ja harjoituksia videomuodossa.

Hinta: 35€ – Imoittaudu Liikkumatilan varausjärjestelmästä.

Paikka: Liikkumatila, Espoo, Kauppamiehentie 1

Online tapahtuma – La&Su 20-21.5

Jarno Härkönen & Mikko Paunonen & 4-5 muuta kouluttajaa

*Lisätietoja huhtikuun alussa

Breath Mastery – Power of Breathing, tarkempi kuvaus:

Yksi Mikon rakkaimmista valmennusaiheista on hengitys, jonka maailmaan hän on sukeltanut lukemattomien eri koulukuntien ja näkökulmien kautta. Sunnuntaina pääset tutustumaan hengityksen tärkeimpiin ajatusmaailmoihin ja käytönnönharjoitteisiin. Näistä voit saada samantien apua niin omaan fysiikkaharjoitteluun, valmentamiseen tai vaikkapa oman mielen rauhoittamiseen.

“Breathing is the very first thing you do when you enter this world and the very last thing when you leave this world. It’s in every step in your way, reacting your emotions, exertions, pains… calming you down or ramping you up. By learning to master your breathing, you learn to master your emotions and performance better.” -Mikko

Ei ole sattumaa, miksi maailmalla esimerkiksi erikoisjoukot, urheilijat tai huippujohtajat puhuvat nykyään paljon hengityksen hallinnan tärkeydestä. Meidän yksi supervoimistamme, hengitys, on yksi keskeisimmistä työkaluista, kun puhutaan suorituskyvystä, kivun kontrolloimisesta, mielenhallinnasta, liikkuvuudesta tai jopa näön tarkkuudesta.

Miten tätä voit käyttää jokapäiväisessä arjessa tehokkaammin apuna, jotta pystyt suoritumaan päivän tehtävistä tehokkaammin, olemaan enemmän läsnä, sekä saamaan lisää voimaa, tehoa ja suorituskykykapasiteettia harjoitteluun?

Tule mukaan oppimaan miten voit käyttää hengitystäsi lisäämään kapasiteettiasi!

Sisältö:

  • Hengityksen anatomia
  • Breath Flow work, origins: Spinal mobility & breath manipulation – pallealihaksen manipulaatiot hengityksen, sekä manuaalisen tekniikan kautta
  • Power Breathing Workout – miten hengitys vaikuttaa voimantuottoon?
  • Balancing Breath – palauttava hengitys

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: info@jarnoharkonen.com – paikkoja on rajoitetusti.