Toiminnallisen harjoittelun workshop 14.6. – Joogaajille ja monipuolisesta harjoittelusta kiinnostuneille

Workshopin ideana on antaa joogan harrastajille ja opettajille, kuten myös kaikille monipuolisesta harjoittelusta kiinnostuneille, eväitä ja ideoita erityyppiseen kehoa kokonaisvaltaisesti kehittävään oheisharjoitteluun. Workshop tarjoaa myös työkaluja monille tuttuihin ongelmiin, kuten ranteiden kipeytymiseen ja olkapäävaivoihin. Harjoituksissa tullaan käymään läpi mm. nivelten vahvistamisten perusteita, eri liikeprogressioita ja ns. out-of-alignment harjoittelua. Mukaan tulee lisäksi kehon toiminnallisten ketjujen kytkemistä toimimaan niin kehonhallinnassa, kuin myös nopeassa voimantuotossa. Liikkuvuusharjoittelussa tullaan tutustumaan esimerkiksi ns. low-gate liikkeisiin ja tekemään “liikkeen kautta liikkuvuutta”.

Workshop yhdistää oppeja mm. “liikkeen guru” Ido Portalilta, kehonpainoharjoittelun kouluttajalta Jukka Rajalalta, sekä lukuisilta fysioterapeuteilta, kamppailulajien valmentajilta ja joogaopettajilta.

Harjoitukset sopivat kaikille harjoittelijoille tasoon riippumatta, koska tärkeintä on nimenomaan löytää jokaiselle sopivat tasot kehittämään omia vahvuuksia ja heikkouksia. Harjoituksissa tullaan keskittymään teknisesti oikeaan suorittamiseen – ei niinkään hirveään fyysiseen rasitukseen.

Kouluttajana workshopissa toimii personal trainer ja joogaopettaja Jarno Härkönen, apuopettajana nykytanssija Ville Oinonen.

Jarnon taustoilta löytyy pitkä ura kamppailulajien parissa, josta ohjaajakokemusta on kertynyt 15 vuoden ajalta ja kilpailumeriiteistä parhaimpana MM1-2003. Ryhmäliikuntaa hän ohjasi noin 9 vuotta ja nykyään hän toimii personal trainerina, ohjaa toiminnallisen harjoittelun ja kehonpainoharjoittelun pienryhmiä, sekä opettaa joogaa. Hän on ollut mukana kouluttajana ryhmäliikunnan parissa ja nykyään hän toimii kouluttajana tulevien Hyvinvointivalmentajien, Kuntosalivalmentajien ja Personal trainereiden koulutusohjelmissa Suomen suurimmassa alan koulutuslaitoksessa Trainer4You:lla. Häntä nähdään mukana ohjaamassa toiminnallisen harjoittelun tunteja NRJ Workouteissa, seuraavan kerran elokuussa Kaapelitehtaalla.

Villen taustoilta löytyvät mm. vuosien kilpailukokemus Suomen karatemaajoukkueesta, tanssinopettajan koulutus ja nykytanssijan ammatti. Jooga, toiminnallinen harjoittelu ja akrobatia ovat myös lähellä hänen sydäntään. Tänä vuonna hänet on nähty esiintymässä Japanissa, Luxemburgissa, sekä Ruotsissa nykytanssin parissa. Katso täällä video Villen impovisoidusta kehonpainoharjoittelusta.

Workshopin aikataulu:

12.30-13.15 Perusteet nivelten vahvistamiseen, käydään läpi ranteita, lapoja, olkapäitä, polvia, nilkkoja
13.30-14.30 Vetävien lihasryhmien vahvistaminen, lapojen ja keskustan kytkeminen
14.30-15.15 Ruokatauko
15.15-16.00 Toiminnallinen keskivartaloharjoittelu
16.15-17.00 Jalkojen voimaharjoittelu, liikkeen kautta liikkuvuutta

Workshopin paikka:

Urban Mandala, Telakkakatu 8, 00150 Helsinki

Workshopin hinta:

Koko päivä 59€

Ilmoittautumiset:

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: pt.palvelut@gmail.com – saat ohjeet workshopin maksuun vastauksessa ja varmistat paikkasi kurssilla suorittamalla maksun annetuilla tiedoilla.

Tapahtuman Facebook -sivu:

https://www.facebook.com/events/639583056128367/